Tek sayfa web sitesi fiyatları hakkında detaylı bilgi için 0212 909 01 53 veya İletişim formu nu doldurunuz.
PAKET | FİYAT | GENEL ÖZELLİKLER |
---|---|---|
Kurumsal | 5990 TL+kdv | 10 Sayfa + Panel + Alan Adı + Kurumsal Hosting + Kurumsal SEO + SSL |
Kurumsal Gelişmiş | 7990 TL+kdv | 20 Sayfa + Panel + Alan Adı + Gelişmiş Hosting + Gelişmiş SEO + SSL + Ürün Modülü |
Kurumsal Maksimum | 14990 TL+kdv | 50 Sayfa + Panel + Alan Adı + Maksimum Hosting + Maksimum SEO + SSL + Ürün Modülü + Gelişmiş Yabancı Dil |
Kurumsal Premium | 19990 TL+kdv | Premium Tasarım + Panel + Alan Adı + Premium Hosting + Özel SEO + SSL + Ürün Modülü + Gelişmiş Yabancı Dil + Sosyal Medya Modülleri |
Genellikle bireysel sitelerde rastladığımız tek sayfa web siteleri, günümüzde popülerliğini sürdürmeye devam ediyor.
Bu yazımızda farklı amaç ve istekler doğrultusunda oluşturulan tek sayfalı web sitelerini detaylıca ele alacağız.
Yapılışı itibariyle çok daha basit ve kısa sürede hazırlanan tek sayfalı web siteleri tam olarak nedir, tek sayfa web sitesi fiyatları ve özellikleri nelerdir, Google'da üst sıralara çıkar mı, avantaj ve dezavantajları nelerdir, bu tür siteleri kimler için idealdir... Özellikle Web sitesi fiyatları araştıranların merak ettikleri bütün bu sorulara tek tek yanıt arayacağız.
Tek sayfa web sitesi, basit olarak tek bir html sayfasından oluşan web sitesidir. Bu tür web sitelerde menüye tıklandığında ekran, sayfadaki ilgili bölüme yumuşak bir şekilde kayar veya atlar. Web sitesi sadece ana sayfadan oluştuğu için sunulmak istenen tüm bilgiler (hakkımızda, fotoğraflar, referanslar, ürün & hizmet başlıkları, iletişim formu, harita gibi) anasayfada düzenli bir şekilde yer alır. Tek sayfa web sitelerinde Javascript, Jquery, CSS3 ve Ajax yazılım dil ve teknikler kullanılır.
Tek sayfa web sitesi, genellikle anlatmak istediği ürün ya da hizmeti öykü biçiminde yansıtır. Kafa karıştırıcı başka sayfalar olmadığından kullanıcı daha fazla odaklanma şansını yakalar. Tek sayfa web sitelerindeki bu tarz hem kullanıcıyı web sitesinde daha uzun tutmaya hem de kullanıcı da bir yönlendirmeye dönüşür. Yani tek sayfa web siteleri genel olarak ziyaretçiyi harekete geçirir. Belirli bir ürünün kısa zamanlı tanıtımı için de tek sayfalı web sitesi yaptırılabilir. Örneğin: Mercedes marka otomobil modellerinden en son çıkanın araca özel tanıtım amaçlı web sitesinin yapılması.
Bir web sitesinde olması gereken temel özelliklerin benzeri tek sayfa web sitelerinde de olmalıdır. Mobil uyumluluk, seo özellikleri, ssl sertifikası,teknik destek, tasarım özellikleri, tasarım değiştirme özelliği ve yazılım güncellemeleri gibi özelliklerini tek sayfa web siteler üzerinden ele alacağız.
Tek sayfa web siteleri yapısal olarak aşağı-yukarı kayan tek sayfa görünümündedir. Google aramalarında da yine tek bir sayfanız olacaktır. Yani kullanıcılar Google’da arama gerçekleştirdiğinde sıralamada sizin web sitenizle bir defa karşılaşır. Üst sıralara çıkmak için seo çalışmalarının güçlü bir şekilde yapılması gerekir.
Örneğin: yüzlerce ürün satan bir firmasınız. Ayrı ayrı ürünler için web sitenizde ayrı sayfalar yarattığınızda Google sıralamalarında birden fazla sayfanız görünebilir. Tek sayfa web sitelerine göre çoklu sayfalara sahip web siteleri sıralamayı daha fazla etkilemektedir.
İçerik yönünden dolu olan tek sayfa web siteleri yavaş çalışabilir. Yavaş çalışan tek sayfa web siteleri de kullanıcılar tarafından daha az tercih edilmektedir. Bundan dolayı, daha az tercih edilen web siteleri Google’da üst sıralara çıkmakta zorlanır. Eğer alan adınız aranan kelime grubuyla eşleşiyorsa Google aramalarda çıkabilir.
Bir müzik akademisine sahip olduğunuzu hayal edin. Müzik akademisi içerisinde birden fazla kurs vermektesiniz. Bunlar; piyano, keman, gitar, çello, ney kurslarıdır. Çoklu sayfalara sahip bir web sitesi yaptırdığınızda bütün bu kurslar için ayrı ayrı sayfalar oluşturacaksınız. Ancak tek sayfa web sitelerinde bütün bu kurslar için ayrı ayrı sayfa oluşturamazsınız.
Tek sayfa web sitesi olarak alan adınızla Google arama motorunda arandığınızda çıkabilirsiniz. Alan adınızın marka bilinirliği yüksek değilse hiçbir kimse alan adınızla arama yapmayacaktır.Bundan dolayı Google aramalarında size ulaşamayacaktır. Diğer yandan, Google arama motoruna piyano kursu yazdığınızda web siteniz yine Google’da çıkmayacaktır.
Seo kriterleri göz önünde bulundurulduğunda yazılım, tasarım ve kullanıcı deneyimi temelinde geniş bir perspektifle ele alacağız.
Mobil Uyumluluk ve Yüksek Kullanıcı Deneyimi:
Günümüzde, internet kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu mobil cihazlar üzerinden erişim sağlamaktadır. Tek sayfa web siteleri mobil uyumluluk konusunda ziyaretçiye yüksek kullanıcı deneyimi sağlar. Böylelikle seo açısından mobil uyumluluk konusunda uygunluk gösterir. Öte yandan, mobil cihazlarda web sitem nasıl görünecek ? Bir problem oluşacak mı ? tarzında endişeler taşımanıza gerek yoktur.
Hedef Kitleye Ulaşmada Kolaylık:
Eğer sadece bir ürünü ya da bir hizmeti tanıtacaksanız, ziyaretçilerin farklı sayfalara girmesini önlemek isterseniz tek sayfa web sites tasarımı tam da size göre ! Bu tek sayfa içerisinde ziyaretçinizi istediğiniz gibi yönlendirebilir ve dilediğiniz bilgiyi sıralayabilirsiniz. Böylelikle kullanıcı farklı bir sayfaya giremez ve istenilen zamanda istenilen bilgi aktarılmış olur.
Tek sayfa web site, sayfa içi deneyimi en üst düzeye taşır!
Örneğin: Çoklu sayfadan oluşan bir web siteniz var. Aklınıza şöyle sorular gelebilir: Acaba şu kısım okundu mu ? Şuradaki bilgilere kullanıcılar baktı mı ? Ne kadar okundu ?... Fakat tek sayfa web sitelerinde sayfa içindeki içerik bir bütün olduğu için çoklu sayfalara göre bu tür endişeler daha azdır.
Sayfa Linki: Tek sayfa web sitelerinde linkler, anasayfa ile bağlantılı olarak gelir. Birden fazla sayfa olmadığı için sayfa içi linkleme yoktur. Ancak çoklu sayfaya sahip web sitelerinde sayfa içi linkleme vardır. Çoklu sayfalara sahip bir web sitesinde linkler sayfalara doğru olarak verilmiş olmalıdır. Eğer linkler doğru verilmezse linkler başka sayfalara bağlayabilir.
Kısıtlı İçerik:
Tek sayfa web sitelerine ne kadar içerik yazarsanız yazın tam kapsamlı bir içeriğe sahip olmaz. Sayfanın uzunluğunun artmaması için içerik çoğaltılmaz. Ayrıca içerikteki yazıyı arttırdıkça sayfanın hızı da yavaşlayacaktır. Çoklu sayfaları olan web sitelerde alt basamaklara ayrı ayrı ayrıldığı için içerikler daha doyurucu ve daha kapsamlı olur.
Tek sayfa web sitelerinde, içerik sınırlıdır !
İçerikte Güncellik:
Tek sayfa web sitelerinin içerik açısından kısıtlı olduğunu söylemiştik. Dolayısıyla özet ya da kısa nitelikteki içerik Google tarafından güncel olmayan web sitesi olarak görülebilir. Bu durum da Google’daki sıralamanızı altüst edebilir. Güncel içerikli web sitesi olmanız, sizi rakiplerinizin önüne geçmeye destek olacaktır.
Anahtar Kelime:
Google arama motorunda üst sıralarda yer almak ve Google üzerinden yeni müşteriler edinmek isterseniz tek sayfa web siteleri sizin için pek de uygun değildir. Çünkü anahtar kelime kullanımı açısından güçlük yaşanır. Geniş bir kitleye ulaşmak adına, her anahtar kelime için web sitesi içinde ayrı bir başlık, ayrı bir sayfa oluşturulmalıdır.
Sayfa Hız Performansı:
Tek sayfa web sitelerinde sayfalar arası geçişler olmadığı için sayfanın yüklenme hızı yüksektir. Ancak tek bir sayfa olduğundan dolayı içerikteki bütün video, resim ve yazı birden yüklenmemelidir. Çünkü yüklenirse sayfanın hızı düşecektir. Bundan dolayı Lazyload gibi teknikler (saya scroll olduğunda) yüklenme yöntemi tercih edilmelidir. Tek sayfalı web sitesini kullanan ziyaretçi aşağı doğru hareket ettirdiğinde içerik ile göz göze geldiğinde yüklenmeye başlar. Böylelikle sitenin hızı da düşmemiş olur.
Amacınız, web sitenizi belirler!
Geniş bir aile olduğunuzu hayal edin. İçerisinde anne, baba, büyükbaba, büyükanne ve çocukların olduğu… Bu geniş ailenin küçük bir eve sığması mümkün müdür ? Asla! O halde evdeki birey sayısına göre ev seçimi yapılmalıdır. Web siteniz de tıpkı bir evin fertleri gibidir. Eğer tek bir ürünün tanıtımını yapacaksanız tek sayfa web sitesi gayet uygundur. Ancak daha geniş bir web sitesine ihtiyacınız varsa tek sayfalı web sitesini tercih etmezsiniz.
Fazla içeriğe sahip değilseniz en iyi seçim; tek sayfa web sitesi!
Eğer Google sıralamasında bir iddianız yoksa yine sizin için tek sayfa web sitesi uygun olabilir. Ancak geniş bir işletme yolunda ilerliyorsanız ve tek sayfa web sitesine sahipseniz derhal web sitenizi çok sayfalı bir web sitesine dönüştürmelisiniz. Tek sayfalı web sitenizi çok sayfalı web sitesine dönüştürmek için yeni baştan web sitesi yaptırmanıza gerek yoktur. Bir üst pakete geçmek için aradaki fiyat farkını ödeyerek tek sayfalı web sitenizi çok sayfalı web sitesine dönüştürebilirsiniz.
Tek bir ürünün veya tek bir hizmetin satışını sunuyorsanız - Tek sayfa web sitesi!
Özetle, tek sayfa web sitesi herkese göre farklılık gösterir. Eğer yaptığınız iş veya ortaya koyduğunuz amaç tek sayfa web sitesi ile örtüşüyorsa kullanılabilir.
Örneğin: yüzlerce ürünün satışını yaptığınız şirketin web sitesini yaptırmak isterseniz o web sitesi, tek sayfa web sitesi olmamalı. Diğer yandan, sadece tek bi ürün ya da hizmetin sunumunu yapıyorsanız tek sayfa web sitesi işinizi görebilir.
Google ve Yandex gibi arama motorlarında birden çok kelime ile üst sırada çıkma gibi bir çabası olmayanlar için tek sayfa web sitesi oldukça caziptir.
Tek bir ürün veya hizmeti olan kurumlar için uygundur.
Bireysel çalışan kişiler için (kişisel web siteleri, Örneğin; mesutoezil.com) kullanılabilir.
Tek bir ürün veya markanın tanıtımını yapmak isteyenler için (Örneğin: Nestle Kitkat) oluşturulabilir.
Mobil uygulamaların tanıtımını yaptırmak isteyenler için (Örneğin: getir.com, bisu.com.tr) de kullanılabilir.
Birden çok anahtar kelimede arama motorlarında üst sıralara çıkmayı amaçlayanlar tek sayfa web sitelerinden uzak durmalıdır.
Çok fazla içerik sunmak isteyenler için tek sayfa web siteleri uygun değildir.
Birden fazla ürün ya da hizmet sunumunda bulunanlar da tek sayfa web sitesi yaptırmamalıdır.
Tek sayfalı web sitelerini birden çok ürünü olan firmalar için önermiyoruz. Ancak bir web siteniz varsa ve belirli bir marka, ürün ya da projeniz için tek sayfalı web sitesi yaptırmak isteyebilirsiniz. Nitekim kullanıcıların odak noktasını tek bir ürüne, hizmete, markaya ya da bir projeye yönlendirmek için tek sayfa web siteleri oldukça cazip.
Örneğin: Nestle firmasının sahip olduğu Kit Kat marka ürünü için hazırlamış olduğu site, tek bir sayfadan oluşmaktadır. Yine aynı şekilde Mesut Özil'in resmi web sitesi de tek sayfadan oluşan kişisel bir web sitedir. Her iki örneğe de baktığınızda ne Mesut'un ne de Kit Kat'ın kendi isimleri dışında bir kelimede ilk sırada çıkma gibi bir gayeleri yoktur. Bu yüzden tek sayfa web sitesine sahip olmaları gayet normaldir.
Belirli anahtar kelimelerde üst sıralarda yer almak için özel olarak oluşturulan çok sayfalı web siteleri Google'da ve Yandex'te her zaman çok daha avantajlıdır.
Yine, belirli bir markanın ürününün birkaç aylık tanıtımını gerçekleştirmek için web sitesi kurdurmak isterseniz tek sayfa web siteleri yeterlidir.